Descoperă beneficiile și diferențele dintre unghii cu gel și manichiura semi-permanentă

Descoperă beneficiile și diferențele dintre unghii cu gel și manichiura semi-permanentă

Descoperă beneficiile și diferențele dintre unghii cu gel și manichiura semi-permanentă

Industria frumuseții a evoluat rapid în ultimii ani, oferind o gamă variată de servicii pentru îngrijirea unghiilor. Printre cele mai populare se numără unghiile cu gel și oja semi-permanentă. Acest articol vă va ghida în explorarea avantajelor și a diferențelor dintre aceste două metode, pentru a vă ajuta să decideți cea mai potrivită opțiune pentru stilul și nevoile dvs.

Unghii cu gel: Beneficii și caracteristici

Durabilitate

Unghiile cu gel sunt recunoscute pentru durabilitatea lor impresionantă. O manichiură cu gel bine aplicată poate rezista până la trei / patru săptămâni fără să se ciobească sau să se cojească, fiind perfectă pentru persoanele care doresc o opțiune de lungă durată.

Flexibilitate

Unghiile cu gel oferă un finisaj natural și flexibil care imită aspectul și senzația unghiilor naturale. Această flexibilitate ajută la prevenirea ruperii și permite unghiilor să crească într-un mod confortabil.

Rezistență

Formula de gel este cunoscută pentru capacitatea sa de a întări și proteja unghiile naturale, fiind o alegere excelentă pentru cei cu unghii slabe sau deteriorate.

Varietatea modelelor de unghii cu gel

Unghiile cu gel permit realizarea unei game largi de modele și stiluri, de la cele mai simple până la cele mai complexe și sofisticate, în funcție de preferințele fiecăruia.

Oja semi-permanentă: Beneficii și caracteristici

Aplicare ușoară

Oja semi-permanentă este relativ ușor de aplicat și poate fi realizată atât acasă, cât și într-un salon profesionist. Acest tip de manichiură nu necesită un nivel de experiență ridicat  dar pentru a fi aplicat corect este indicat sa mergeti la un salon unde sunt profesionisti in domeniu.

Fără utilizarea lampilor UV/LED

Spre deosebire de unghiile cu gel, manichiura semi-permanentă nu necesită neaparat utilizarea lampilor UV/LED pentru uscare, ceea ce înseamnă mai puțină expunere la radiații ultraviolete.

Îndepărtare mai simplă

Oja semi-permanentă poate fi îndepărtată mai ușor decât unghiile cu gel, de obicei prin înmuierea unghiilor într-un dizolvant special, fără a necesita pilirea suprafeței unghiei.

Mai puțin dăunătoare pentru unghiile naturale

Deoarece nu necesită pilirea unghiei pentru aplicare sau îndepărtare, oja semi-permanentă este considerată a fi mai puțin dăunătoare pentru unghiile naturale în comparație cu unghiile cu gel.

Diferențe între unghii cu gel și oja semi-permanentă

Durabilitate și rezistență

Unghiile cu gel sunt în general mai durabile și rezistente în comparație cu manichiura semi-permanentă. Cu toate acestea, acest lucru poate depinde și de tehnicianul care aplică manichiura și de calitatea produselor folosite.

Aplicare și îndepărtare

Aplicarea unghiilor cu gel implică folosirea unei lămpi UV/LED și necesită pilirea unghiei înainte de aplicare. Îndepărtarea unghiilor cu gel necesită, de asemenea, pilirea stratului de gel. Pe de altă parte, oja semi-permanentă se aplică și se îndepărtează mai ușor, fără a necesita pilirea unghiei sau folosirea lămpilor UV/LED.

Utilizarea lampilor UV/LED

Unghiile cu gel necesită utilizarea lampilor UV/LED pentru uscare și fixare, în timp ce oja semi-permanentă nu necesită neaparat acest pas dar timpul de lucru este mai mare.

Protecția unghiilor naturale

Oja semi-permanentă este considerată a fi mai blândă cu unghiile naturale, deoarece nu necesită pilirea unghiei și nu implică utilizarea lampilor UV/LED.

Cum să alegi între unghii cu gel și oja semi-permanentă

Alegerea între unghii cu gel și oja semi-permanentă depinde de nevoile și preferințele personale. Este important să analizați durabilitatea dorită, timpul pe care sunteți dispus să îl investiți în întreținerea manichiurii și să vă consultați cu un tehnician în manichiură pentru a determina cea mai potrivită opțiune pentru dvs.

Încheiere

Indiferent de alegerea făcută, Illusion Nails & Beauty Center vă oferă servicii de înaltă calitate și profesioniști experimentați pentru a vă ajuta să obțineți manichiura perfectă. Vă invităm să ne vizitați și să descoperiți avantajele fiecărei metode în parte.

FAQ (întrebări frecvente)

1. Cât rezista o manichiură semi-permanentă în comparație cu una cu gel?

O manichiură semi-permanentă rezista în medie între 10 și 20 zile, în timp ce unghiile cu gel pot dura până la 3-4 săptămâni fără să se deterioreze.

2. Pot să schimb culoarea ojei semi-permanente fără a o îndepărta complet?

Da, este posibil să aplicați o altă nuanță de ojă semi-permanentă peste cea existentă, dar este recomandat să o îndepărtați complet înainte de a aplica o altă culoare pentru a evita îngroșarea stratului de ojă și deteriorarea unghiei.

3. Unghiile cu gel pot fi refăcute pe măsură ce cresc unghiile naturale?

Da, unghiile cu gel pot fi refăcute prin așa-numitul proces de „întreținere” sau „retuș”. Acesta constă în pilirea stratului vechi de gel și aplicarea unui strat nou de gel pe măsură ce unghiile naturale cresc. Întreținerea unghiilor cu gel este recomandată o dată la 2-3 săptămâni, în funcție de viteza de creștere a unghiilor naturale și de cât de bine se mențin unghiile cu gel.

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this