Noua femeilor ne plac tabieturile si ritualurile pentru ca astfel ne asiguram ca obtinem zilnic doza necesara de rasfat. Una dintre micile placeri ale vietii, care ne face sa ne simtim frumoase si ingrijite pana la perfectiune, este mersul la salonul de manichiura. Doar aici, un specialist ne ingrijeste mainile si unghiutele cu delicatete si transforma manichiura intr-o opera de arta, colorata frumos.

Din pacate, cu siguranta ai auzit si tu istorii cum vre-o prietena apropiata a prietenii tale s-a ales cu o infectie sau o afectiune contagioasa de la salonul de manichiura in care a intrat aliatoriu, pentru o manichiura rapida. Acestea nu sunt povesti de groaza, ci situatii reale care se pot intampla daca alegi sa iti faci manichiura intr-un salon unde nu se respecta normele de igiena si se folosesc instrumentele de manichiura fara a fi sterilizate corespunzator.

Care sunt riscurile daca instrumentele de manichiura nu sunt sterilizate?

Daca mediul in care se face manichiura, echipamentele si instrumentele de lucru ale specialistului nu sunt curatate, dezinfectate si stirlizate dupa proceduri riguroase, apare riscul contaminarii unor boli contagioase prin infectii bacteriene, ciuperci (fungii), virusi si alte micro-organisme cunoscute ca patogeni.

Cum poti evita ca una dintre placerile vietii sa devina o neplacere pe viata?

Asigura-te ca cunosti in amanunt modul in care sunt curatate, dezinfectate si sterilizate intrumentele de manichiura si toate suprafetele si echipamentele folosite.

Din pacate, in majoritatea saloanelor, singurile modalitati de dezinfectare sunt curatarea cu alcool a instrumentelor si folosirea sterilizatorului UV, lucru insuficient pentru distrugerea bacteriilor. Mai mult, sunt saloane in care specialistii nu dezinfecteaza instrumentele dupa fiecare folosire, din varii motive.

Cunoscand riscurile la care pot fi expuse clientele noastre, ne-am asigurat ca oferim maximum de siguranta prin stabilirea unor norme riguroase de igiena in salon si proceduri de asepsie a echipamentelor si instrumentelor de lucru.

Cum ne asiguram la Illusion Beauty Center ca oferim maximum de siguranta?

Sterilizarea instrumentelor de manichiuraSterilizarea instrumentelor de manichiura

In primul rand, fiind specializati in manichiura, am creat un adevarat “depozit” de instrumente de manichiura. Avem cate 100 de bucati din fiecare tip de instrument!

Da, ai auzit bine!

Avem in arsenal 100 de foarfece pentru unghii, 100 de foarfece pentru cuticule, 100 de clesti, 100 de chiurete de unghii, 100 de cutitase manichiura, 100 de lopatele, 100 de freze abrazive, 100 de freze diamantate, si lista continua. 🙂

Deci, oricat de aglomerata ar fi ziua, la Illusion Beauty Center, vei avea mereu un set de intrumente de manichiura curat-curatel, utilizata doar pentru tine. Toate instrumentele sunt disigilate in fata clientului, inainte de realizarea manichiurei.

Dar sa o luam de la inceput. Sa va povestim despre procesul nostru de ingrijire a acestui “arsenal” impresionant de manichiura.

Dupa fiecare utilizare, toate instrumentele de manichiura trec printr-un proces de asepsie echivalent cu intrumentele medicale. Acesta se face in 4 pasi:

  1. Toate intrumentele se curata si se spala riguros pentru a se indeparta toate impuritatile si materiile organice ramase dupa procedura de manichiura.
  2. Intrumentele sunt scufundate intr-un recipient cu solutie dezinfectanta care distruge micro-organismele patogene.
  3. Dupa aceasta baie dezinfectanta, instrumentele sunt clatite bine si sigilate in plicuri individuale speciale, pentru a se asigura mediul steril.
  4. In pasul patru – sterilizarea instrumentelor de manichira – intrumentele imapchetate sunt introduse in sterilizator – un coptor unde sunt tinute la o temperatura de peste 200 grade Celsius, procedeu prin care se distrug toti virusii, bacteriile si ciupercile.

Igienizarea instrumentelor se face dupa fiecare manichiura!

sterilizarea instrumentelor de manichiura Illusione Beauty Centersterilizare instrumente manichiura Illusion Beauty

In ceea ce priveste normele de igiena, specialistii nostri se asigura ca dupa fiecare sedinta de manichiura sa curate si dezinfecteze temeinic suprafata de lucru si echipamentele, pentru a putea oferi nu doar servicii de calitate ci si maxima siguranta fiecarei cliente.

In loc de concluzie iti dam un sfat. Nu iti face manichiura intr-un salon ales aliatoriu. Asigura-te ca respecta normele de igiena si procedurile de stirlizare a instrumentelor. Este sanatatea ta in joc!

Iar daca vrei sa iti faci o programare la manichiura la Illusion Beauty Center, ne poti contacta aici >>